Вита какаова торта Десерт

Необходими продукти

  1. За тестото:
  2. 8 жълтъка
  3. 4 белтъка
  4. 100гр. кристална захар
  5. 70гр брашно
  6. 15гр пшеничено нишесте
  7. 15гр какао
  8. За крема:
  9. 200 мл. сметана
  10. 200 гр. натурален шоколад

Начин на приготвяне

Разбъркват се жълтъците с 1 лъжица захар и какаото. Белтъците се разбиват на сняг с останалото количество захар. Към тях постепенно се прибавя жълтъчената смес. Пресятото брашно, заедно с нишестето внимателно се добавя и разбърква с дървена лъжица. Малка част от получената смес се отделя и разпределя в кръгла форма, застлана с готварска хартия. Това ще е блат-основа. Изпича се. Останалото тесто се изсипва в правоъгълна тава, също застлана с хартия, разпределя се равномерно и заравнява. Пече се на 230 C в предварително загрята фурна за около 10 мин., като още от 8-та мин. се проверява с клечка. Не трябва да е препечено, тъй като ще загуби от еластичността си. Когато е вече готово, се изважда и обръща върху предварително подготвена влажна кърпа. Хартията се маха, завива се с кърпата и се навива на руло. Престоява така известно време, за да омекне. Маха се кърпата и блата се нарязва на равни по широчина ленти, които се намазват с крема (разтопени на водна баня шоколад и сметана). Върху основния блат (кръглият) се слага крем и започваме на увиваме лентите от другия блат. Тортата може да се намаже с останалия крем или да разтопим още шоколад и да я полеем с него.

Ревюта (0)

0.0 от 5.0
Описание 0.0
Леснота 0.0
Необходими продукти 0.0

Добави ревю

Твоята електронна поща няма да бъде публикувана.

Описание
Леснота
Необходими продукти
Прегледана рецепта

Добавена от tedito

Изпрати съобщение

Изпрати съобщение
0 Човека харесват тази рецепта