Разбъркват се жълтъците с 1 лъжица захар и какаото. Белтъците се разбиват на сняг с останалото количество захар. Към тях постепенно се прибавя жълтъчената смес. Пресятото брашно, заедно с нишестето внимателно се добавя и разбърква с дървена лъжица. Малка част от получената смес се отделя и разпределя в кръгла форма, застлана с готварска хартия. Това ще е блат-основа. Изпича се. Останалото тесто се изсипва в правоъгълна тава, също застлана с хартия, разпределя се равномерно и заравнява. Пече се на 230 C в предварително загрята фурна за около 10 мин., като още от 8-та мин. се проверява с клечка. Не трябва да е препечено, тъй като ще загуби от еластичността си. Когато е вече готово, се изважда и обръща върху предварително подготвена влажна кърпа. Хартията се маха, завива се с кърпата и се навива на руло. Престоява така известно време, за да омекне. Маха се кърпата и блата се нарязва на равни по широчина ленти, които се намазват с крема (разтопени на водна баня шоколад и сметана). Върху основния блат (кръглият) се слага крем и започваме на увиваме лентите от другия блат. Тортата може да се намаже с останалия крем или да разтопим още шоколад и да я полеем с него.
Твоята електронна поща няма да бъде публикувана.