Агнешко бутче с плънка
Необходими продукти
  • • обезкостено агнешко бутче (около 500 г)
  • • 200 г гъби
  • • 3 скилидки чесън
  • • 3 с.л. лимонов сок
  • • 8 с.л. олио
  • • 2 глави лук
  • • 100 г кайма от сурова наденица
  • • 2 бр. жълтъци
  • • 250 мл бульон от кубчета
  • • сол
  • • бял пипер
Начин на приготвяне
Чесъна се счуква и се смесва с лимоновия сок и 2 с.л. олио. Месото се натрива с тази смес, поставя се в найлонов плик и се оставя поне за 2 часа в хладилника. Лука се реже на ситно и се запържва в 4 с.л. олио и малко вода, слага се каймата, нарязаните гъби и се запържва още около 5 минути. Сместа се подправя на вкус и се смесва с разбитите жълтъци. Месото се вади от хладилника и се пълни с плънката в разреза от извадената кост, загъва се и се фиксира с клечки за зъби. Запържва се от всички страни в 2 с.л. олио и се налива бульона. Задушава се за кратко (течността да стане наполовина), след което месото се пече във фолио за около 90 минути на 175 С. След като се опече месото се реже на порции и се залива със сос (соса от печенето се сгъстява с малко нишесте и се кипва). Гарнира се със свежа салата.

Рецептата е добавена от MANI на 25 Януари 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.