Свински врат печен в плик
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 9
Сложност: Лесна
Изпробвана: 2 изпробвана
Любима на 31 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Black_Beret
Снимка 54321
Необходими продукти
  • • свински врат около 700 г
  • • 2 бр. моркови
  • • 3 скилидки чесън
  • • 3 с.л. майонеза
  • • 1 с.л. горчица
  • • 1 с.л. соев сос
  • • щипка черен пипер, чубрица
  • • 4 с.л. вино
  • • плик за печене
Начин на приготвяне
Майонезата, горчицата, соевия сос, черния пипер и пасираният предварително чесън се смесват в купа. В месото се правят предварително два прореза по дължина, в които се мушкат почистените моркови. Месото се намазва със сместа, пъха се в плик и се залива с виното. Пликът се запечатва добре и се пече в умерена фурна за около час. Нарязва се и се сервира се с гарнитура от зеленчуци.
Рецептата е добавена от gergan4eva на 3 Март 2011 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 4
Slavina
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Много вкусно ястие се получи. След като го сложих в плик оставих в хладилник за през нощта да поеме от подправките. Хареса на всички и ще се прави пак. Нямаше време за снимка.
[Изпробвана]
27 Дек 2020
# 3
Lirinka
магьосник в кухнята
Павка, аз пак ще се възползвам наготово! Само малко да намалеят жегите, че мръвките нещо не вървят в момента. На съпругът ми, ще му се хареса... ;)5 Авг 2020
# 2
Black_Beret
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Рецептата е страхотна - получи се много вкусно и ароматно ястие! Понеже нямах подръка плик за печене, импровизирах - застлах купа от йенско стъкло с два пласта алуминиево фолио, като оставих краищата да стърчат извън нея. Намазах фолиото с маринатата, сложих месото, покрих го с останалата марината и добавих виното. След това поставих капака на купата и около него обвих краищата на алуминиевото фолио. Понеже месото беше около килограм сложих три моркова и пекох на 150 °С около 2 часа и 30 минути - свинското стана крехко, а морковите направо се топяха в устата! Препоръчвам на всеки да опита! :)
[Изпробвана]
4 Авг 2020
снимки от
Black_Beret
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5 4 Авг 2020
# 1
tillia
магьосник в кухнята
Вкусно предложение. Вместо плик може да се ползва фолио.3 Мар 2011

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.